Budai Gyerekcentrum Magántanuló Csoport

2016 óta működik Budakeszin a Budai Gyerekcentrum Magántanuló csoport.Szülői megkeresésekre kezdtük el szervezni az iskolai csoportunkat, amelyet most szeptemberben indítunk. A csoportba várunk még olyan gyerekeket, akik szülei úgy gondolják, hogy a jelenlegi nagylétszámú, könyvorientált 45 percenként változó „szalámi“ oktatás gyerekeiknek nem megfelelő és örömmel vinnék őket olyan helyre, ahol a képességeikett fejlesztve megtartanák kiváncsiságukat a világ új dolgai iránt és felfedeznék a tanulás örömét.

Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a gyerekek kis csoportokban modern szemléletű, személyiség központú, differenciált, tapasztalati és élménybázisú oktatásban vegyenek részt, ahol a 21.században használatos és szükséges tudás anyagot gyakorlati oktatásban, a kompetenciákra építve szerezhetik meg. A tanulók érdeklődését felkeltve és fenntartva a technika modern eszközeit felhasználva, a tanulás és a felfedezés örömét tapasztalati úton átadva, a többnyelvű kommunikáció fontosságára rávezetve támogatjuk és segítjük a gyerekeket és a szülőket, hogy a felnövekvő gyermekeikből boldog, szabad gondolkodású, kreatív felnőttek legyenek.

Jelenleg két tanuló csoport működik, alsós és felsős korosztályú gyerekek részére. Pedagógus csapatunk, a reformpedagógia ismert eszközeit és módszereit használja a gyermekek tanítása, fejlesztése során. Tantárgyak helyett projekt formában dolgozzuk fel a tananyagot, kiegészítve a szükséges területekkel és eszközökkel, anyagokkal.

A nappali oktatás alternatívájaként napi rendszerességgel 8:00-14:00 óra között tartjuk a projekt foglalkozásokat, amelyekbe a gyerekeket aktívan bevonjuk. Ezért is nagyon fontos, hogy ez idő alatt a gyerekek a Gyerekcentrumban legyenek. Délután lehetőség van más, külön foglalkozásokon való részvételre, különös tekintettel azokra a diákjainkra gondolunk, akik aktívan egyesületben sportolnak, hangszeres zenével foglalkoznak vagy más általuk és a szülők által fontosnak tartott tevékenységet űznek.

Délután napközi jelleggel is lehet csatlakozni BGC tanulócsoporthoz. A napközis foglalkozásaink 14:00-16:30-ig tartanak. Itt a diákok pedagógusainkkal együtt átnézik, és a gyerekek megoldják napi iskolai feladatokat. Mi abban segítünk nekik, hogy rájöjjenek arra, melyik a legfelelőbb tanulási módszer a számukra, hogy megkönnyítsük a tananyag feldolgozását.Fazekas Andrea
tanulócsoport vezető,
nyelvi coach
www.budaigyerekcentrum.com
+36 30 727 7067


Nyelvet szeretnék tanulni!

Szeretnék feliratkozni a hírlevélre, naprakész nyelvtanulási tippeket szeretnék!