2014-04-22 15:45:08

Hogyan tanuljunk meg tanulni?

Az egyik legnehezebb dolog a tanulásban megtalálni a motivációt majd elkezdeni a tanulást. Mindenki másképp tanul, mindenkinek más a motivációja,..

Az egyik legnehezebb dolog a tanulásban megtalálni a motivációt majd elkezdeni a tanulást. Mindenki másképp tanul, mindenkinek más a motivációja, mindenkinek más fontos. Hogyan érhető el mégis hatékony tanulás, rövid időráfordítással? Nézzünk néhány alapot.
1. Tedd fel magadnak a kérdést: mi a célod a tanulással? Kitartó munkára a legjobb ösztönző a személyes érdekeltség.2
- Általános cél helyett, mint pl. "jó leszek matekból", találj egy pontos célt. pl. "megtanulom a szorzótáblát. Ez egy könnyebben megvalósítható cél.
- Vizualizáld, képzeld el a lehetséges elérhető eredményt: nyugodtan mész az órára, jó pontot szerzel a tanárnál, szülőnél, jó jegyet kapsz stb. A LEGFONTOSABB: elégedett leszel önmagaddal, aminek következtében NŐ AZ ÖNBECSÜLÉSED és az ÖNBIZALMAD ... nem utolsó sorban LEGYŐZTED A FÉLELMEDET, kiálltad a próbát.

! Következő alkalommal már könnyebb lesz nekilátni a tanulásnak.

Ha nem hiszed, járj utána :-)

Következő tanulmány a különböző tanulási típusokról lesz szó.

Kövesd a blogot, tanulj meg tanulni és élvezni a szabadidődet.

Nyelvet szeretnék tanulni!

Szeretnék feliratkozni a hírlevélre, naprakész nyelvtanulási tippeket szeretnék!A "Lingvicoach" oldalán megjelent írásokat sem egészben sem részben nem lehet máshol megjelentetni a szerző írásos beleegyezése nélkül (lásd szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény). Ha szeretnéd felhasználni valamelyik írást, kérlek, lépj kapcsolatba velem a lingvicoach@gmail.com email címen.