2014-05-06 12:24:34

Érdekesség az idegen nyelvekről

Tudtad, hogy egy idegen nyelv elsajátítása nemcsak a felvételin jelent plusz pontot? Sőt nemcsak a diploma kiváltására szolgál?
Egy idegen nyelv tanulása és gyakorlása más pozitív hatásokkal is bír.
Amerikai kutatások szerint elősegíti a logikus és kreatív gondolkodást. Miért? Amikor az idegen nyelvet használod, az agyad egyszerre több rendszerben kénytelen gondolkodni. Ily módon többszintű logikai összefüggések jönnek létre, amelyek más megvilágításba helyezik a dolgokat, legyen az irodalom vagy akár matematika. Ez a folyamat egyszerűen elősegíti a gyorsabb, hatékonyabb problémamegoldó készség működését.Legyen a célod a képességeid fejlesztése. Keresd az alkalmat, hogy hallgass, olvass idegen nyelven, hogy te is megszólalhass.

Ha nem érzed magad elég bátornak, kezdetben beszélj a tükör előtt :-) Próbáld ellesni az adott idegen nyelven beszélők mimikáját. Ez segíteni fog a helyes kiejtés gyakorlásában.

lingvicoach@gmail.com

Több, mint nyelvoktatás!

Nyelvet szeretnék tanulni!

Szeretnék feliratkozni a hírlevélre, naprakész nyelvtanulási tippeket szeretnék!A "Lingvicoach" oldalán megjelent írásokat sem egészben sem részben nem lehet máshol megjelentetni a szerző írásos beleegyezése nélkül (lásd szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény). Ha szeretnéd felhasználni valamelyik írást, kérlek, lépj kapcsolatba velem a lingvicoach@gmail.com email címen.