2017-01-01 00:00:00

10 LEGJOBB NÉMET NYELVTANULÓS OLDAL

Német nyelv görcsölés nélkül

10 LEGJOBB NÉMET NYELVTANULÁST SEGÍTŐ OLDAL 

 


A német nyelv ismeretének szükségessége Európában nem kérdés, hiszen igen sok nemzet használja, így mi is könnyebben kommunikálunk velük, ha a saját nyelvüket használjuk.
  
Tudtad, hogy az osztrákok és a németek, bár tanulják és akár beszélik is az angol nyelvet, a spanyolokhoz hasonlóan nem szívesen szólalnak meg angolul? 
Sőt, ha munkát keresel és szuper az angolod, a német nélkül akkor is lényegesen kisebbek az esélyeid? 
Ha német nyelvterületen tanulsz, az esélye annak, hogy helyi barátokat szerzel német nyelvtudás nélkül szinte egyenlő a nullával?

Kik használják a német nyelvet, illetve az anyanyelvűeken túl kik preferálják? Az anyanyelvű országok Németország, Ausztrián kívül a német turisták és történelmileg, gazdaságilag német területekhez szorosan kapcsolódó országok, mint Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Lengyelország, Skandináv országok.  

A német nyelv kicsit bonyolultabb, mint az angol, bár szerkezetében hasonlóan, hiszen mindkettő angolszász nyelv, a német nyelvben igen fontos szerepük van a névelőknek, amelyek nemekre vannak bontva: a híres der-die-das hármas. Ettől függ ugyanis minden mondatbeli egyeztetés, vagyis azt hogy ki csinált mit, kivel, igenis függ attól, hogy az a valaki vagy valami hímnemű, nőnemű, semlegesnemű vagy többesszámú.

Ha ennyire bonyolult, hogyan lehet mégis gyorsan, könnyen megtanulni a német nyelvet?

Munka nélkül sajnos nincs eredmény. Ez esetben is csak a megfelelő mennyiségű és minőségű gyakorlás hozza majd a sikert.  

Egyik nyelv sem nehezebb a másiknál csupán az a kérdés, hogy te melyiket fogod használni, megtalálod-e a motivációdat, eléggé akarod-e használni a nyelvet, vagy csak azt gondolod, hogy akarod?   Én hogyan csináltam? Mind a négy nyelvet autodidakta módon kezdtem el tanulni. Elkezdtem hallgatni, figyelni felirattal, szótárazni, utánozni, használni. Belemerültem az adott nyelv kultúrájába, próbáltam ismerősöket keresni, néztem a műsoraikat, olvastam a meséiket, könyveiket. Ma már sokkal több lehetőség van, mint amikor én kezdtem.

Itt most egy csokorba szedtem és meg is osztom azokat az oldalakat, ahonnan jó kis tudásbázist tudtok összegyűjteni magatoknak német nyelvből.

1.      DW.COM
http://www.dw.com/de/deutsch-lernen/s-2055 Ez egy szuper oldal. Minden témában van hanganyag, feladat, olvasnivaló kezdőtől a haladóig. Ingyenes leckékkel, a főzéstől a viccekig, az állatoktól, a kis telenovellákig minden van, lassított német nyelvű, valós hírek, felirattal mindenhol és kapcsolódó feladatokkal szókincs és nyelvtani gyakorlókkal és tesztekkel.  

2.       GOETHE INSTITUT
https://www.goethe.de/de/spr/ueb.html A Goethe Intézet német oldala is nagyon jó hely a német nyelv tanulására és gyakorlására. Itt közösség is van, amelyhez lehet csatlakozni.

3.       LINGOLIA
https://deutsch.lingolia.com/de/grammatik A legjobb nyelvtani rendszerező és egyben gyakorló oldal. Itt bővítheted tudásod lexikális, tudományos oldalát. Akkor javasolt, ha már picit belemerültél a nyelvbe, próbálkozol a szövegértéssel, van egy alap szókincsed, tudsz beszélni magadról, megértesz alap mindennapi kérdéseket.

4.       DAF – Deutsch als Fremdsprache
http://www.deutschalsfremdsprache.ch/index.php?SUBJECT=&actualid=5057&which_set=101 Összetett tematikájú olvasott szöveg és szövegértés feladatok, nyelvtani rendszerezők és gyakorlókkal spékelve.

5.       DEUTSCH AKADEMIE
http://www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/ Ingyenes online kurzusok, főleg nyelvvizsga anyagra kidolgozott gyakorlók és tananyagok.

6.       YOUTUBE
Számtalan anyagot találtok többek között nyelvvizsgák szóbeli részeit is minden szinten. Így betekintést nyerhettek a folyamatokba, felkészülhettek a helyzetekre, láthatjátok, hogy mi az elvárás, hogy hogyan működik, mások milyen szinten teljesítenek. A1 szóbeli -  Goethe Institut B1 szóbeli Goethe Institut

7.       DEUTSCH LERNEN EXTRA - Német nyelvű sorozat 20db 24 perces résszel, felirattal, lassú beszéddel
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcfpRfQPnLefgrUQH6EKQ6oJG_n5Petnv

8.       EASY GERMAN – német videó sorozat hétköznapokra. Különböző életszituációkban kérdezik az utca emberét arról, hogy hogyan tanultak meg németül, mióta tanulják, különböző helyeket, helyzeteket mutatnak be németül Németországban. Felnőtt csapat és egy tini csapat segíti a német nyelvtanulás, hallás utáni értést, kiejtést.
https://www.youtube.com/channel/UCbxb2fqe9oNgglAoYqsYOtQ

9.       KEDVENC SOROZATOD – német szinkronnal, felirattal
Szerencsédre a németek is nagy mesterei a szinkronizálásnak. Szinte minden filmet, sorozatot megtalálsz németül is. Ezekkel remekül lehet tanulni, hiszen magyarul már ismered a történeted, lehet a szöveget is. De nézheted németül magyar felirattal is kezdetben.

10.   ZENE – német nyelvű zenék
Például nézz bele egy ilyen válogatásba: https://www.youtube.com/watch?v=AC_DCCHJs74&list=RDAC_DCCHJs74#t=21 A Deichmann cipőboltban például rendszeresen német számok mennek. Megfigyelted már?  


Ha ezek után is azt mondod, hogy neked nem megy, tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban meg akarod tanulni a nyelvet?
Sajnos nincs olyan gyógyszer vagy módszer, amivel egy suhintásra meg lehet tanulni egy nyelvet. 
Vannak, akiknek ez jobban, gyorsabban megy ... mi lehet a titkuk? Nagyon egyszerű: ráhangolódás, görcsösség helyett, egy jó dolognak fogják fel, nem adják fel, nem akarnak rögtön tökéletesen tudni mindent.

És te, hogyan tanulsz németül?

Ha segítségre van szükséged:
- egyéni tananyagok
- egyéni feladatok
- beszédfejlesztés
- hallás utáni értés fejlesztése


www.lingvicoach.com
0630 727 7067

Nyelvet szeretnék tanulni!

Szeretnék feliratkozni a hírlevélre, naprakész nyelvtanulási tippeket szeretnék!A "Lingvicoach" oldalán megjelent írásokat sem egészben sem részben nem lehet máshol megjelentetni a szerző írásos beleegyezése nélkül (lásd szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény). Ha szeretnéd felhasználni valamelyik írást, kérlek, lépj kapcsolatba velem a lingvicoach@gmail.com email címen.